info@cliqi.com | 058 – 203 74 22

SEO Trends van 2021

De SEO trends van 2021 behandelen wij in dit artikel. Dit artikel geeft jouw meer inzicht in enkele van de meest relevante en actuele trends op het gebied van zoekmachineoptimalisatie voor het jaar 2021. Door deze SEO trends te implementeren in jouw SEO strategie kun je een SEO voordeel pakken t.o.v. jouw concurrentie in de zoekresultaten van Google. Laten we de SEO trends één voor één benoemen!

Home » SEO Trends van 2021
SEO trends van 2021

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een effectieve manier om bezoekers naar jouw online webshop of website te begeleiden. De wereld van SEO is een landschap die voortdurend wijzigt door middel van verscheidene updates van Google. Het is een uitdaging om op de hoogte te blijven van al deze Google updates . Het is echter van essentieel belang om deze Google updates constant in de gaten te houden, zodat jouw website aan de Google guidelines voldoet. Het loont echter wel, doordat 70% tot 80% van alle gebruikers zich concentreert op uitsluitend organische zoekresultaten en negeert alle betaalde advertenties in de zoekresultaten van Google. Bovendien converteren vele van deze bezoekers tot klant, waardoor het investeren in SEO optimalisaties van essentieel belang is voor domeineigenaren met een verdienmodel in Google zoekresultaten.

SEO trend 1 van 2021

  • Optimaliseer je content naar meer dan 3.000 woorden

Volgens het boek State of Content Marketing Report van Semrush krijgen pagina’s met meer dan 3.000 woorden drie maal keer zoveel verkeer als normale pagina’s (tot 500 woorden). Daarnaast krijgen educatieve en diepgaande artikelen veel meer shares op social mediums, als Facebook en Instagram. Pagina’s met meer dan 3.000 woorden krijgen ook 3,5 keer zoveel backlinks van andere domeinen in vergelijking met pagina’s van 900 tot 1200 woorden. Richt je in 2021 dus op onderwerpen waar veel over besproken kan worden om hoge posities in de zoekresultaten te behalen. Voordat je start met schrijven is het belangrijk om een analyse te maken van alle zoekwoorden die je wil gaan gebruiken voor het desbetreffende artikel. Daarnaast kun je een aantal concurrenten bekijken hoe zij het onderwerp hebben beschreven, zodat je een gedegen concurrentenanalyse van de zoekresultaten in Google inzichtelijk hebt.

Hoe bereik je deelbare en aantrekkelijke content? Verdeel de content in secties met H2 en H3 subkoppen om deze beter scanbaar te maken voor lezers. Ondertitels zijn vooral belangrijk voor mobiele websites. Daarnaast is het belangrijk om naar autoritaire bronnen te verwijzen met een hoge domain rating en Trustflow.


POSITIONEREN OP POSITIE #1?

Onze SEO specialisten kunnen jouw helpen om zoekwoorden op positie #1te laten positioneren in de zoekmachines van Google, Bing en Yahoo.

SEO trend 2 van 2021

  • Voeg video content toe voor een verbeterde engagement

Een belangrijke SEO trend voor 2021 is om video content toe te voegen in webpagina’s om meer engagement te creëren. Videomarketing heeft zijn waarde sterk bewezen afgelopen jaren, waardoor het belangrijk is om video’s mee te nemen in jouw content strategie. Videomarketing heeft de kracht om klanten op de hoogte te stellen van alle nieuwe ontwikkelingen rondom jouw bedrijf. Daarnaast kun je veel educatieve content via videomarketing laten zien aan potentiële afnemers. Videomarketing kan helpen om voor klanten de producten in actie te laten zien, zoals een handig hupmiddel in de keuken. Hoewel videomarketing niet één van de goedkoopste methodes van content marketing is, is deze methode zeer boeiend en kan het leiden tot een hoge ROI.

Volgens Wyzowl gelooft 83% van de bedrijven dat videomarketing erg goed werkt en een positieve ROI voor website eigenaren oplevert. Het zou niet alleen omzet moeten opleveren, maar het zorgt ook voor optimale boost van jouw naamsbekendheid in jouw markt waar je actief bent.

SEO trends van CliQi

Kijk rustig rond in onze online kennisbank, schrijf je in voor één van de beschikbare trainingen, of neem contact op met één van onze online marketeers over jouw online vraagstukken.

SEO trends van 2021