info@cliqi.com | 058 – 203 74 22

Webdesign

Er bestaan heel veel verschillende schermformaten op telefoons, tablets, desktops, gameconsoles, tv`s, zelfs wearables. De schermformaten zullen altijd wijzigen en daarom is het belangrijk dat jouw website zich aan elk formaat kan aanpassen, nu en in de toekomst.

Om jouw merk in 2020 te laten slagen is het essentieel om een website te designen die jouw gebruikers ervaren als een inspiratiebron. Wij bieden deze service doordat wij top-notch webdesigners in huis hebben die hiervoor geleerd hebben en gepassioneerd zijn in het designen en branden van merken. 

 

Home » Webdesign
Responsive webdesign

Wat heb je nodig voor een succesvol webdesign?

Een webdesign dient de doelgroep aan te spreken, meer verkeer naar je website te realiseren en het webdesign dient de commerciële waarde van je website te verbeteren. Om tot een bepaald webdesign te komen is het belangrijk om inspiratie op te doen. Het gaat onder meer om kleuren, typografie, branding (waar staat je merk voor), ux-ontwerp, lettertypen, e-commerce indeling en het verwerken van nieuwe trends en inspiratie in je webdesign. Het creëren van een responsive webdesign met exclusieve gebruikersinterface (UI) en ook webpagina’s die een hoogwaardige gebruikerservaring (UX) met zich meebrengen is echt een must anno 2020!


NIEUW WEBDESIGN ONTWIKKELEN?

Samen met onze designers een uniek en inspiratievol webdesign creëren? Wij bieden hoogwaardige expertise en inspireren wekelijks ondernemers met nieuwe responsive webdesigns.

Samenwerken met CliQi – Vakkennis & Samenwerken

CliQi werkt volgens een specifieke methodiek om tot een eindproduct te komen (webdesign). De volgende fases zijn leidend in het designproces van een website en/of webshop:

1. Webdesign concept

Tijdens de conceptfase leggen we de basis voor het design. In de conceptfase wordt het doel van het design bepaald. Het idee wordt gevormd voor jouw website, webshop of webapplicatie.

2. Wireframes van een website bouwen

Website wireframes worden meestal vergeleken met klassieke blauwdrukken voor elk bouwproject, een duidelijk beeld hoe de website wordt ontworpen. Door een wireframe te maken krijg je een duidelijker beeld van hoe de website wordt ontworpen en welke elementen een impact hebben op de website. Tot slot staan alle functionaliteiten van de website in de wireframe. 

3. Grafisch ontwerp van de website

Het grafisch ontwerp van je website dient een fundamenteel onderdeel zijn van elk webdesign. Het is niet alleen het creatieve ontwerp van je website, maar is cruciaal voor de merkstrategie van een product, bedrijf of merk. Grafisch ontwerp omvat alles, van achtergrondafbeeldingen, banners, buttons tot kleurenschema’s, tekststijlen en afbeeldingen. Een ideaal grafisch ontwerp kan je website een enorme boost geven door de visuele aantrekkingskracht, professionaliteit, merkwaarde en bruikbaarheid te vergroten. Een effectief grafisch ontwerp geeft je website of webshop ook een professionele uitstraling.

Ten slotte verhoogt een goed grafisch ontwerp de bruikbaarheid van je website. Bezoekers hebben vaak weinig geduld voor complexe of verwarrende sites en gaan vrij snel verder. Je kunt bezoekers aanmoedigen om op je website te blijven door de navigatie eenvoudig te houden, ervoor te zorgen dat je afbeeldingen geschikt zijn voor de inhoud en oogstrelende kleuren en tekststijlen te kiezen die bij het merk, product of dienst passen. 

4. Feedback en samenkomst

Voordat het grafische ontwerp gepresenteerd wordt is er een feedbackronde in een samenkomst bij ons of bij jou op kantoor. Het kan zijn dat je van mening bent veranderd over bepaalde specifieke elementen van de website. Tijdens deze samenkomst kunnen wij daar samen met jou naar kijken en eventueel visuele aanpassingen doorvoeren.

5. Finale check 

In de finale versie worden de laatste aspecten van de website afgerond. Het definitieve webdesign wordt gepresenteerd bij de klant of bij ons op kantoor. 

6. Realisatie en onderhoud

Naast de ontwikkelingsfases en het lanceren van het nieuwe webdesign willen we graag met jou meedenken hoe wij jouw webdesign met alle nieuwe trends en ontwikkelingen kunnen laten meegroeien. Wij kunnen voor jou bij alle nieuwe actieperiodes banners, afbeeldingen of een nieuw header design samenstellen.

Wat is webdesign?

Webdesign verwijst naar het ontwerp (front-end) van websites en webshops die op het internet worden getoond aan gebruikers. Het ontwerp wordt meestal uitbesteed aan een designer en de ontwikkeling en realisatie van de website aan een developer. Vroeger was webdesign nog volledig gericht op desktop gebruikers, maar door de ontwikkeling van veel nieuwe devices zoals tablets en smartphones is het ontwerp van een website gericht op mobiele- en tablet gebruikers. Google heeft zelfs al aangekondigd dat mobile-first indexing het standaardgedrag van de zoekmachine wordt. Met mobile-first indexing gebruikt Google voornamelijk de mobiele inhoud van een pagina voor het positioneren van je webpagina’s in Google Search Engine. 

Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign is de benadering die suggereert dat ontwerp en ontwikkeling dient te reageren op het gedrag en de omgeving van de gebruiker op basis van schermgrootte, platform en oriëntatie. In de praktijk bestaat responsive webdesign uit een mix van lay-outs, afbeeldingen, intelligent gebruik van CSS-media queries en flexibele rasters. 

Voorbeeld in de praktijk: Als de gebruiker van je website overschakelt van iPad naar een laptop dient de website automatisch over te schakelen om ruimte te bieden aan resolutie, afbeeldingsgroottes en script-mogelijkheden. Dit praktijkvoorbeeld komt vaak voor wanneer de laptop of iPad van de gebruiker leeg is en hij/zij graag een ander device wil gebruiken. Belangrijk is dat de technologie van je website of webshop automatisch dient te reageren op de voorkeuren van de gebruiker met responsive webdesign. 

De lay-out verandert op basis van de grootte en mogelijkheden van het apparaat. Op een telefoon zien gebruikers inhoud bijvoorbeeld in één kolom, terwijl een tablet dezelfde inhoud misschien in twee kolommen weergeeft.


CONVERSIEGERICHT WEBDESIGN

Samen een conversiegericht responsive webdesign creëren? Onze webdesign specialisten mengen jouw wensen en onze vakkennis tot een conversiekiller in jouw markt!

Webdesign – Klantcase met Thebagstore.nl

Wij werken met veel plezier samen met de webshop Thebagstore.nl en designen elk kwartaal een nieuwe homepagina. CliQi werkt samen met Thebagstore.nl in designprints om speciale kortingsacties te organiseren. Hieronder heeft CliQi in samenwerking met Thebagstore.nl een ‘back to school’ sale georganiseerd. Onze webdesigners maakten een unieke homepage header. Op de achtergrond zie je kinderen met de schooltassen van Thebagstore en met een leuke mix van kleuren en lettertypes.

Webdesign

Homepage design – Thebagstore.nl

Naast de salesacties designen we ieder kwartaal een nieuwe homepage voor Thebagstore.nl. Een combinatie van product- en categorie banners, populaire producten, unieke header images op basis van kortingsacties en special deals.

Responsive webdesign

Meer weten over Webdesign

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al jouw online marketing vraagstukken.

 

Webdesign

Waarom CliQi

• Samen bouwen we de digitale strategie die jouw merk onderscheidt
• CliQi is dé online groeipartner voor jouw onderneming
• We zijn er ook voor de kleine MKB bedrijven in Nederland!
• CliQi is 7 dagen per week bereikbaar om alle vragen op te lossen